About me

Geboren in 1957 en dus een kind van potlood en papier, hamertje tik, pimpampet, een step en een tol om buiten te spelen en een pierenbadje en zandbak ter afwisseling als het zomers mooi weer was. Een tijd waar ‘belletje trekken’ zo wat het grootste vermaak was op straat. Op straat kon je nog gewoon spelen omdat het aantal auto’s te verwaarlozen was, stoepranden was dan ook een vaak terugkerend tijdverdrijf en na afloop werd je gewassen in het lavet of in een teiltje. De melkboer en de bakker (de Lubro) kwamen nog gewoon aan de deur evenals de groenteboer, de aardappelman, de schillenboer, de olieman en de scharensliep. Vakanties in het buitenland waren er niet bij, gewoon in Nederland, eerst op Vlieland en later op camping De Biltse Duinen in Bilthoven waar m’n sportieve aanleg werd wakkergeschud.
Thuis bezaten we nog een grote Philips radio waarvan ik spijt heb dat ik deze nu net niét bewaard heb… al snel volgde de eerste televisies en luisterden we 78 toerenplaatjes op de pick-up van pa. De tijd van Dorus en Pipo de clown (elders op de website nog een foto van mij met Pipo!) , Swiebertje, Ivanhoe en Floris, Snip & Snap en later de grote drie Toon Hermans, Wim Sonneveld en Wim Kan, ik heb het allemaal voorbij zien komen. Het begon met NTS-1 en later kwam daar nog een tweede net bij. Weer later kwam de eerste kleuren televisie in huis en zagen we de Europacupfinale van Ajax op Wembley in 1971 in kleur, zag ik in de nachtelijk uren diverse bokswedstrijden, ook kwamen de amerikaanse series als The Thunderbirds, Hawai-5-O en Mash onze huiskamer binnen.  Als je ouders het zichzelf konden permitteren had je telefoon thuis, eentje van zwart bakkaliet wel te verstaan en ja…ook nog gewoon aan een draadje!
Treinen hadden nog gewoon deuren die je onderweg gewoon kon openzetten (!) en raampjes die je nog gewoon open kon draaien, had Utrecht nog een monumentaal Centraal Station waar de blauwe GVU bussen je stonden aan te staren. In de Stationsstraat stonden de streekbussen netjes achter elkaar en kende je de buslijnen uit je hoofd. Opeens uit het niets kwamen daar de voetbalplaatjes aanzetten (een rivival van de Miss Blanche plaatjes uit de dertiger jaren) en werd op het schoolplein Johan Cruijff toen al diverse malen getransfereerd tegen bijbetaling van extra plaatjes, daar zal het eerste virusje wel overgewaaid zijn.
Ik ging met m’n veel te jong overleden neefje Barry regelmatig naar DOS en later ook nog de beginjaren van FC Utrecht, allemaal nog in het oude Galgenwaard inclusief wielerbaan. Heel soms maakten we een uitstapje naar De Meer om FC Utrecht te zien tegen het Ajax van Johan Cruijff, Piet Keizer en Sjaak Swart of naar Haarlem en Den Haag (Holland Sport). Daar zal het tweede virus wel post hebben gevat… Dat ik later zelf 11 jaar op het gras zou zitten had ik toen nooit kunnen bedenken.
Amerika ‘kende’ ik van de aanslagen op de Kennedy’s en Martin Luther King. Van de eerste man op de maan en de nachtelijke bokswedstrijden van Muhammed Ali, die toen nog gewoon Cassius Clay heette. Kwam er m’n bed voor uit! Basketbal…? Volkomen onbekend, maar dat zou op de middelbare school snel veranderen, virus drie was binnen gewaaid.
Inmiddels praat de hele wereld met elkaar door een draadloze telefoon of via internet, ga je net zo makkelijk in Amerika studeren als om de hoek. Wrong time wrong place?
Alhoewel nog druk aan het werk, vond ik het toch tijd worden om het verleden alvast te documenteren op deze website, uiteraard wordt daar het heden en de toekomst nog aan toegevoegd maar je moet ergens beginnen toch? Mijn vader zei altijd ‘wie wat bewaard die heeft wat’ en ‘gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt’  tja…ik heb wel het een en ander bewaard geloof ik….
Ik mag stellen dat ik niet stil heb gezeten, dat zal uit alle ‘bewaarsels’ wel blijken, ik leg dan ook een link met m’n geboortedag en -maand… 24/7 …24 uur in een dag, 7 dagen per week, het een zal wel met het ander te maken hebben want toeval bestaat niet.
Deze site is nog volop in ontwikkeling en dat zal ook nog wel enige tijd in beslag nemen. Kom dus nog eens terug om de ontwikkelingen te volgen. Graag tot ziens!